SZAVAZÁS

Jótékonysági szakmai nap

2017. november 11. Szombat, Budapest

Segítsük a nehéz körülmények között élő gyermekeket!
Ön szerint az alábbiak szervezetek közül melyik nyerje a Pompás Napok és a Lippogó Jótékonysági szakmai napjának teljes bevételét?

A szakmai nap témái:

Előadók:


Regisztráció: http://tinyurl.hu/xYeh/

Bánokszentgyörgyi Pitypang Óvoda (846 szavazat)

A gyermekcsoportok összetétele sokszínű: átlagos képességű, tehetséges és alulteljesítő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, roma származású és sajátos nevelési igényű gyermekek egyaránt megtalálhatóak benne. A gyermekek többsége ingerszegény környezetből, szociálisan hátrányos helyzetű családból érkezik, különböző részképesség zavarral, magatartási problémával küzd. Lemaradásaik elsősorban a szocializáció, a nyelvi kifejező készség és az ismeretbeli hiányosságokban mutatkoznak meg.

Pedagógiai programunkban hangsúlyt helyezünk az eltérő körülmények közül jött gyermekek személyiségének kibontakozására, meglévő hátrányaik csökkentésére, az alapvető emberi és társadalmi értékek átadására, környezetünk megismerésére, védelmére.

Csörögi Tanoda, Mahájána Alapítvány (389 szavazat)

2012 óta foglalkozunk zömében hátrányos helyzetű általános iskolás és óvodás gyerekekkel Csörögön. Jelenleg 37 gyerek jár hozzánk. Tanulási készségeiket fejlesztjük, illetve szabadidejük hasznos eltöltéséről is igyekszünk gondoskodni filmkészítő szakkör, játék- és filmklub, családi meseklub, olvasó kör keretében. Csapatunk öt tanárból, egy szociológusból, egy szociális munkásból és egy programozóból áll.

Munkánkat egyetemista és középiskolás önkéntesek is segítik. Rendszeresen látogatjuk a gyerekek családját, szülőfórumokat tartunk, ahol szociális, nevelési kérdésekkel foglalkozunk. Az évek során jó kapcsolatot építettünk ki a gyerekek iskoláival és a szociális intézményekkel.

Jelenleg a házunk tetőterének a beépítésére gyűjtünk, mert nagyon sokan vagyunk a két szobában, ahol a foglalkozásokat tartjuk. A felsős gyerekek foglalkozásai kerülnének oda. (Kérdezgetik, hogy ugye ők rendezhetik be.) A szükséges pénz jelentős része már a rendelkezésünkre áll (SZJA 1%, cégek, magánszemélyek támogatásából).

http://www.mahajana-alapitvany.hu/

Életfa Csoport Egyesület (4175 szavazat)

Az Életfa Csoport Egyesület Érden és környékén élő sajátos nevelési igényű, tartósan beteg gyermekeket nevelő szülők közössége. Egy fogyatékkal élő „kacifántos” gyermek családba érkezése számos kihívást jelent. Elsősorban ezért is jött létre a szülőcsoportunk, hogy támogassuk egymást egy megértő, családias közegben. Jelen vagyunk a közösségi médiában, így napi szinten tudunk információt megosztani, illetve segíteni egymásnak. A virtuális téren kívül rendszeresen tartunk személyes találkozókat, így valós barátságok alakulnak. Egyesületünk részt vesz helyi eseményeken és szervez saját programokat is. Fontosnak tartjuk az érzékenyítést, a szemléletformálást, élményt adó programokon keresztül próbáljuk láthatóvá tenni magunkat. A gyerekek Boti, Dani, Isti, Levi, Noncsi, Szonja, Timcsi, Zóra és sok Életfás kacifántos csemete számára az is fontos, hogy jövőjük jó kezekben legyen. Azon is dolgozunk, hogy megfelelő fejlesztési, oktatási lehetőségek legyenek számukra. Mindez nagy feladat, de együtt könnyebben megoldható.

http://www.eletfacsoport.hu

A szavazás lezárult.